ένας υπαίθριο χώρο άθλησης και αναψυχής

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ MARE WEST, ΚΟΡΙΝΘΟΣ

  • Featured :
  • Prize :

Οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τα νέα Ολυμπιακά αθλήματα είναι οι εξής:

  • Πίστα αθλητικής αναρρίχησης
  • Πίστα skateboard
  • Πίστα BMX

Ταυτόχρονα η μελέτη προβλέπει και την κατασκευή της πρώτης πίστας Pump Track από άσφαλτο στην Ελλάδα.
Το πάρκο θα περιλαμβάνει επίσης: ποδηλατόδρομο, υπαίθριο χώρο πολιτιστικών ή άλλων δραστηριοτήτων, υπαίθριο κινηματογράφο, υπαίθριο χώρος συναυλιών, σκιασμένους χώρους, υπαίθρια καθιστικά, χώρους πρασίνου και περιπάτου.

Το έργο είναι υπό κατασκευή.
Η μελέτη έγινε σε συνεργασία με το γραφείο BETAPLAN ARCHITECTS & PLANNERS / Ventourakis – Tavaniotis & Associates S.A.

Το εμπορικό πάρκο MARE WEST βρίσκεται στο 5ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.
Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου, με τη διαμόρφωση αναξιοποίητης έκτασης 8.000 τ.μ. στη δυτική πλευρά των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Γενικά Συνθετικά Στοιχεία – Περιγραφή λύσης
Η έκταση διαμορφώνεται σε συνέχεια του παραλιακού μετώπου και έχει στόχο να αποτελέσει έναν υπαίθριο χώρο άθλησης και αναψυχής που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το εμπορικό πάρκο, αλλά και ανεξάρτητα, προσφέροντας τη δυνατότητα πολλαπλών δραστηριοτήτων. Οι προτεινόμενες εγκαταστάσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες καθώς περιλαμβάνουν νέες δραστηριότητες που θα συμπληρώνουν τις υφιστάμενες χρήσεις (παιδότοπος και παιδική χαρά) που αφορούν συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Ο γενικός σχεδιασμός έχει αναφορά στους 5 κύκλους του σήματος των Ολυμπιακών αγώνων, καθώς μεταξύ των νέων προτεινόμενων χρήσεων περιλαμβάνονται και 3 από τα νέα ολυμπιακά αθλήματα που θα εναχθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2020. Τα 3 αυτά αθλήματα είναι πολύ δημοφιλή στους νέους και είναι πλέον αρκετά διαδεδομένα.

ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου
εγκαταστάσεις γιά όλες τις ηλικίες
3 από τα νέα ολυμπιακά αθλήματα