ένα σύγχρονο Προπονητήριο Σκοποβολής

ΝΕΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Featured : yes
  • Prize : ένα σύγχρονο Προπονητήριο Σκοποβολής

Η επιλογή, το μεγαλύτερο τμήμα του σκοπευτηρίου να αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος, παράγει μια ιδιαίτερη μυστικιστική σύνθεση που συνδιαλέγεται με τον κλειστό, προστατευόμενο και σαφώς ορισμένο χώρο της αίθουσας σκοποβολής.
Η πρωτότυπη μορφή του κτηρίου λειτουργεί σαν τοπόσημο, προκαλεί το βλέμμα και προσκαλεί τον επισκέπτη να εισέλθει στο εσωτερικό του και να ¨βυθιστεί¨ προς το υπόγειο και την αίθουσα της σκοποβολής. Η αίθουσα σκοποβολής τοποθετείται στο υπόγειο τόσο για λόγους ασφάλειας ώστε να επιτευχθεί η απομόνωση και η προστασία της, όσο και για συμβολικούς λόγους καθώς αποτελεί την κορύφωση της σύνθεσης.

Το έργο είναι υπό κατασκεύη

Η μελέτη προβλέπει την δημιουργία ενός σύγχρονου Προπονητηρίου Σκοποβολής που μπορεί να φιλοξενήσει πυροβόλο όπλο 25μ. Το Σκοπευτήριο θα αναπτυχθεί σε τμήμα ενός αθλητικού πάρκου συνολικής έκτασης 5 στρεμμάτων, στο ΟΤ204, της περιοχής Αγίου Διονυσίου του Δήμου Πειραιά.
Η σταδιακή βύθιση, και η επιλογή της σπείρας για την ανάπτυξη των χώρων και την σταδιακή μετάβαση προς τις εσωστρεφείς και προστατευόμενες χρήσεις του κτιρίου, μετατρέπεται σε βασική αρχή σχεδιασμού που αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα της μελέτης. Το κτήριο που παράγεται είναι στο μεγαλύτερο τμήμα του υπόσκαφο, ημικυκλικής κάτοψης, με υπέργειο (ισόγειο) τμήμα μονάχα το τμήμα της εισόδου, όπου υπάρχουν οι πιο δημόσιες χρήσεις του σκοπευτηρίου.