A&S Architects
Νέες εγκαταστάσεις στην Μαγούλα, Αττική

BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΒΕΕ

  • Featured :
  • Prize :

Στον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος, εκτός από τους χώρους κίνησης και στάθμευσης, δημιουργούνται και μεγάλες εκτάσεις χαμηλού και υψηλού πρασίνου, που αποτελούν έναν πνεύμονα για την εγκατάσταση.

Η τελική μορφή των κτιρίων της παραγωγής και των αποθηκών προκύπτει από την ύπαρξη ενός δεύτερου εξωτερικού κελύφους πάνω από το εσωτερικό. Το εσωτερικό κέλυφος αποτελείται από λιτή, μεταλλική κατασκευή, με μικρό κόστος κατασκευής και συντήρησης. Το εξωτερικό κέλυφος διαμορφώνεται από ελαφριά μεταλλική κατασκευή και παραπέμπει μορφολογικά, στα μηχανικά μέρη των ηλεκτρικών συσκευών.

Η ύπαρξη διπλού εξωτερικού κελύφους αποτελεί ουσιαστικά ένα παθητικό βιοκλιματικό σύστημα, δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα στρώμα αέρα, το οποίο εξασφαλίζει το δροσισμό του κτιρίου και τη μείωση της εσωτερική θερμοκρασίας.

Το κτίριο της έκθεσης αποτελεί ξεχωριστή μορφολογική ενότητα, η οποία συνυπάρχει αρμονικά με το υπόλοιπο συγκρότημα και συνδυάζει τις γυάλινες επιφάνειες που προσελκύουν τους επισκέπτες με τις κλειστές επιφάνειες για τους βοηθητικούς χώρους.

Η βιομηχανική μονάδα ανεγείρεται σε οικόπεδο 150.000 τ.μ. στην περιοχή της Μαγούλας στη Δυτική Αττική και έχει συνολική επιφάνεια 57.200 τ.μ. Το οικόπεδο βρίσκεται ανατολικά του Θριάσιου Νοσοκομείου και έχει εύκολη πρόσβαση από την Αττική Οδό.

Περιλαμβάνει 24.000 τ.μ. αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής, 22.800 τ.μ. για αποθηκευτικούς χώρους, 2.800 τ.μ. για τη στέγαση πολυτελών γραφείων και τέλος 7.600 τ.μ. για εκθεσιακούς χώρους.

Η μονάδα αναπτύσσεται ακολουθώντας την παραγωγική αλληλουχία, με αφετηρία την περιοχή εκφόρτωσης των πρώτων υλών, στη συνέχεια τις αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και τέλος τα προϊόντα που καταλήγουν στον αποθηκευτικό χώρο που περιλαμβάνει κέντρο αποθήκευσης και διανομής.

Κεντρικό στοιχείο της σύνθεσης αποτελεί η «αστική πλατεία» γύρω από την οποία οργανώνονται οι κινήσεις των επισκεπτών και των εργαζομένων στα γραφεία. Πρόκειται για έναν κοινόχρηστο πυρήνα διαμορφωμένο με πλακοστρώσεις, χώρους πρασίνου, καθιστικά και υδάτινες επιφάνειες που θα αποτελέσει χώρο υποδοχής για τους επισκέπτες και ανάπαυλας για τους εργαζόμενους.

Οι χώροι των γραφείων και διοικητικής υποστήριξης χωροθετούνται σε προβαλλόμενο διάφανο – γυάλινο όροφο στο συγκρότημα των αποθηκών και μαζί με τους εκθεσιακούς χώρους παράγουν ένα συνθετικό δίπολο γύρω από την «πλατεία» του συγκροτήματος .

24.000 τ.μ. αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής
κεντρικό στοιχείο της σύνθεσης αποτελεί η «αστική πλατεία»
το εσωτερικό κέλυφος αποτελείται από λιτή, μεταλλική κατασκευή